به گزارش خبرگزاری مهر، "سید تقی قائمی" در نشست کارگروه اتباع خارجی استان یزد بابیان اینکه در زمان حاضر 953 هزار تبعه افغانی و 43 هزار نفر تبعه عراقی مجاز و دارای کارت اقامت در ایران حضور دارند افزود: علاوه بر این تعداد، حدود دو میلیون نفر تبعه غیرقانونی نیز در کشور اقامت دارند که اکثریت آنها افغانی هستند.
قائمی تصریح کرد: حضور اتباع غیر قانونی در ایران، مشکلات فراوانی را در ابعاد مختلف امنیتی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و غیره برای جمهوری اسلامی بوجود آورده است.
به گفته وی، افزایش حجم مهاجرین غیرقانونی افغانی به دلیل بالارفتن بیکاری در افغانستان است.
مدیرکل اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور اظهار داشت: خوشبختانه طی ماه های اخیر تلاش برای ساماندهی اتباع خارجی مضاعف شده و در این راستا نسبت به برگزاری آمایش های مختلف اقدام کرده ایم.
قائمی با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی طی سه دهه گذشته همواره از اتباع بیگانه حمایت و نگهداری کرده اظهار داشت: در حال حاضر نیز ایران به عنوان برگترین کشور حامی پناهندگان در دنیا مطرح است و مجامع بین المللی نیز بر این نکته اذعان دارند.
وی افزود: در سال تحصیلی جاری 222 هزار و 700 دانش آموز پناهنده در مدارس دولتی ثبت نام شده اند که این افراد همانند دانش آموزان ایرانی از مزایا و تحصیل رایگان برخوردار هستند.
مدیرکل اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور با بیان اینکه در سالجاری دو هزار و 900 دانشجوی افغانی و عراقی نیز در مراکز آموزش عالی ایران مشغول تحصیل هستند افزود: 15 هزار نفر از اتباع خارجی نیز طی سه دهه گذشته از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی ایران فارغ التحصیل شده اند.
قائمی اضافه کرد: یکهزار و 129 نفر از اتباع خارجی مستقر در ایران جزو بیماران خاص محسوب می شوند. 9 هزار خانوار نیز که بیشتر آنها زنان سرپرست خانوار هستند تحت پوشش کمیته امداد امام (ره) می باشند.
وی، ضمن مقایسه درصد حضور اتباع خارجی در شهرهای کشور پاکستان با ایران گفت: 97 درصد پناهندگان کشور پاکستان در اردوگاه های این کشور استقرار دارند و تنها سه درصد آنها در داخل شهرها سکونت می کنند که این موضوع در کشور ایران دقیقا برعکس است به طوریکه 953 هزار نفر از اتباع خارجی در ایران در سطح شهرهای کشور ساکن هستند.
نظر شما